Planirani rok za zatvaranje prijava na natjecanje MIXX Hrvatska (8. 3.) produžen je do četvrtka 15. 3.

Organizatori uvode novine koje dodatno dižu kvalitetu natjecanja, ali i olakšavaju prijavu natjecateljima. Transparentnost je glavni fokus ovogodišnje IdejeX te će se tim povodom objaviti ocjene članova žirija za pojedine projekte, a MIXX uvodi novu kategoriju „search“ i olakšava proces prijave.  

Iščekivani festival Dani komunikacija sve nam je bliži, a tako i rokovi za prijavu kampanja na prestižna natjecanja IdejaX i MIXX. MIXX natjecanje koje je napravljeno po međunarodnoj licenci IAB-a, a nagrađuje najbolje digitalne kampanje, prvo zatvara prijave 8. ožujka. Nakon toga, 20. ožujka, završavaju prijave za IdejuX, nacionalno natjecanje u kreativnosti na kojem se već godinama uspješno natječu kako velike, tako i male agencije sa svojim kreativnim idejama i marketinškim projektima.

U oba natjecanja, organizatori su uveli važne novine koje dodatno dižu kvalitetu natjecanja, ali i olakšavaju samu prijavu natjecateljima.

IdejiX glavni je fokus na transparentnosti i žiriranju, u skladu s time novosti su sljedeće:

  • Javni prikaz svih ocjena žirija koji će biti dostupan na internetskoj stranici Dana komunikacija nakon dodjele nagrada. Prijavitelji će moći dobiti potpunu informaciju o pojedinačnim ocjenama svakog člana žirija čime će se povećati transparentnost ocjenjivanja i odabira pobjednika.
  • Imenovanje Organizacijskog odbora i nadzornika žiriranja čija odgovornost je brinuti o provođenju pravilnika te osigurati neutralnost žirija i kvalitetan odabir pobjednika uz najveću  moguću objektivnost.

Žiri IdejeX koji će javno odlučivati o najboljima u segmentu kreativnosti, sastoji se od visoko kvalificiranih kreativaca koji dolaze iz najboljih domaćih agencija prema plasmanu na IdejiX prošle godine. Predsjednica žirija je Jelena Fiškuš iz Studia Sonda, a ostali članovi žirija ove godine su: Daniel Vuković (McCann Zagreb), Siniša Waldinger (Bruketa&Žinić&Grey), Igor Mladinović (Imago Ogilvy), Vanja Blumenšajn (Señor), Almir Okanović (BBDO Zagreb) i Jakov Vilović (Utorak).

 

Kada je riječ o digitalnom natjecanju MIXX novosti su sljedeće:

  • Uvođenje nove kategorije „Search“ koja se odnosi na taktike koje se koriste pri oglašavanju na pretraživačima.
  • Dva kruga žiriranja, u prvom žiri ocjenjuje pisane prijave, dok u drugom krugu finalisti trebaju dopuniti prijavu video sažetkom. Naizgled malom, ali važnom izmjenom žiri je pojednostavio postupak prijave te dao šansu većem broju radova i natjecatelja.

Članovi žirija MIXX-a su profesionalci iz svih segmenata digitalne industrije – strategije, kreativnosti, produkcije i zakupa medija, a ove godine to su: Željko Glavor (1i0/Imago Ogilvy), Fran Mubrin (404), Ivo Novak (Degordian), Mladen Mileusnić (Digitalist), Boris Ličina (Freelance), Miro Brkić (Nivas) i Maja Šplajt (Real grupa), a predsjednica žirija je Sanja Đekić iz MediaComa.

dani komunikacija

 

Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com