Natječaj za stipendiju „Postani PR stručnjak na Bernaysu“ službeno je završio. Otkrijte tko su najuspješniji kandidati, budući Bernaysovi studenti.

Natječaj „Postani PR stručnjak na Bernaysu“ u organizaciji Jutarnji.hr-a i Bernaysa priveden je kraju. Nakon tri eliminacijska kruga, mnoštva kreativnih uradaka, brojnih komentara i uz pomoć članova stručnog žirija, troje kandidata koji su iz kruga u krug osvajali simpatije Fanova na društvenim mrežama i dobre kritike stručnog žirija, osvojili su punu stipendiju na Bernaysu.

Na natječaj je prijavljeno više od sto kandidata koji su morali za prvi zadatak napisati esej na temu „Tko je hrvatski Edward Bernays?“. Koliko su dobri Community Manageri pokazali su oni koji su prošli u drugi krug kroz atraktivnu i privlačnu stranicu Facebook stranicu na temu „Želim studirati na Bernaysu“. Šest kandidata koji su prikupili najviše lajkova i dobili najbolje ocjene stručnog žirija, ostvarili su plasman u finale i kroz motivacijski video od 60 sekundi pokazati zbog čega upravo oni trebaju dobiti stipendiju za studiranje na Bernaysu, na preddiplomskom stručnom studiju „Mediji i kultura društva“, odnosno specijalistički diplomski stručni studij „Odnosi s javnostima“.

Stručni žiri u sastavu prof. dr. sc. Zlatan Gelb, Mirna Ćorić, Igor Vukasović, Manuela Šola, Dražen Tomić, Ivan Pakozdi, Drenislav Žekić, Ivica Žigić i Siniša Kovačić u tri kruga su ocjenjivali kvalitetu, kreativnost, profesionalnost, impresiju i pomogli u odabiru pobjednika, uz Facebook prijatelje naših kandidata koji su lajkanjem podržavali svoje favorite.

Nakon mjesec dana trajanja natječaja „Postani PR stručnjak na Bernaysu“, poznata su imena troje stipendista na Bernaysu, a to su Domagoj Bunčić, Dario Stajčić i Vlatka Vužić, a stipendistima su stipendije svečano uručili prodekan Bernaysa mr. sc. Zdeslav Milas i tajnica Bernaysa Tomislavka Ivanda.

Podijeli objavu
Prethodni članakDobrodošli na novi web magazin PRglas
Sljedeći članak“Kristaliziranje javnog mišljenja” – Edward L. Bernays
Edward Bernays
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.