Integrirana međunarodna kampanja Hrvatske turističke zajednice (HTZ) „Out Of Office Awards“ koju su razvile i implementirale agencije Grayling i BBDO osvojila je prestižnu nagradu Gold SABRE Award u kategoriji „Pan-European Programme”.

Kampanja HTZ-a Out Of Office Award bila je nagradni natječaj za najkreativniju “out of office” poruku koja  se odvijala u razdoblju od svibnja do lipnja 2016. godine. Prijave su zaprimane putem Facebooka i web aplikacije, a kampanja je dodatno promovirana aktivnostima na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru kao i blogovima, medijskim partnerstvima te odnosima s medijima.

“Integrirani pristup provedbe kampanje pokazao se iznimno učinkovitim, rezultiravši izvrsnom medijskom pokrivenošću i interakcijom. Vizuali i ključne poruke kampanje bile su usklađene na svim komunikacijskim kanalima, te nisu samo poslužile za inspiraciju „out of office“ poruke, nego su se savršeno uklopile u našu cjelokupnu strategiju pripovijedanja, ističući i promovirajući hrvatsku nautičku ponudu “, izjavio je Ratomir Ivičić, direktor HTZ-a.

“Turistička ponuda Hrvatske mora se istaknuti u vrlo konkurentnom okruženju. Željeli smo stvoriti nešto drugačije, ali duboko ukorijenjeno u svakodnevni život. Stoga smo razvili kampanju oko malog elementa koji razdvaja posao od godišnjeg odmora, “out of office” poruku koju ljudi ostavljaju kada odlaze na godišnji odmor. Cilj kampanje je bio stvoriti snažnu vezu između Hrvatske i krajnjeg „out of office“ osjećaja, a time i pomoći u ostvarivanju poslovnih ciljeva i povećati rezervacije“, izjavila je Nataša Trslić Štambak, direktorica Graylinga za regiju Jugoistočne Europe.

PR kampanja, kao i kampanja na društvenim mrežama provedena je na 12 tržišta u Europi i SAD-u (u Austriji, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Norveškoj, Poljskoj, Švedskoj, Švicarskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, SAD-u). Nagradni natječaj je bio otvoren sudionicima iz cijelog svijeta putem službene Facebook stranice. Cijelu kampanju je koordinirao središnji tim agencije Grayling što je osiguralo da kampanja bude provedena na isti način i u isto vrijeme na svim tržištima, te da su PR i digitalne poruke u skladu s oglašavanjem i marketingom.