Predsjednik HUKA-e i žirija za Grand PRix nagrade HUOJ-a predstavio kako izgleda rad na PR kampanjama i koji su osnovni alati PR-ovca uz studije slučaja.

Mario Aunedi Medek koji obnaša dužnost predsjednika HUKA-e, predsjednika žirija za ovogodišnje Grand PRix nagrade koje dodjeljuje strukovno udruženje HUOJ i partner i direktor u agenciji Media Val, održao je radionicu Odnosi s javnošću u organizacijama za studente diplomskog stručnog studija „Odnosi s javnostima“.

U okviru programa koji se izvodi na Bernaysu, posebni naglasak stavljen je na radionice koje su prvi korak ka stjecanju praktičnog iskustva na konkretnim primjerima iz hrvatskih i svjetskih PR komunikacijskih kampanja. Predavanje na radionici Odnosi s javnošću u organizacijama ovaj put je predstavljena kampanja iz 2009. godine koja je bila izvrstan primjer produkt PR-a koju je vodila agencija Media Val. Bernaysovi studenti na radionici su se upoznali i s korištenjem osnovnih PR alata i izradom natječajne dokumentacije.

Mario Aunedi MedekMario Aunedi Medek nakon stjecanja diplome na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, započeo je svoju karijeru u McCann-Ericksonu Croatia. Titulu MCIPR-a stekao je 2011. godine nakon završetka CIPR-ove specijalističke škole za odnose s javnošću, a u agenciji Media Val nalazi se na poziciji partnera i direktora. Tijekom rada u agenciji specijalizirao se za korporativni sektor gdje je radio za kompanije kao što su Vipnet, Coca-Cola, Nestle, LG Electronics, Avon, Germanwings i mnoge druge. U posljednje tri godine vodi i tvrtku kćer Alpheus Public Affairs koja se bavi zagovaranjem, javnim poslovima i odnosima s regulatornom zajednicom, a iskustvo u političkim kampanjama stekao je na posljednjim lokalnim izborima u RH. Mario Aunedi Medek član je brojnih profesionalnih i gospodarskih udruženja poput Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Hrvatskog društva lobista, Američke trgovačke komore, Britansko-hrvatske gospodarske komore, Francuskog poslovnog kluba, Akademije za politički razvoj, a trenutno je predsjednik Hrvatske udruge komunikacijskih agencija – gospodarskog interesnog udruženja PR agencija te predsjednik žirija za Grand PRix nagrade koje dodjeljuje HUOJ.

Podijeli objavu
Prethodni članakPeti HUOJ Cheese & Wine Club 4. veljače 2014. – gošća Aleksandra Dojčinović, hrvatska modna dizajnerica
Sljedeći članakMeđunarodna mobilnost – Veleučilištu VERN’ dodijeljena Erasmus+ povelja
Edward Bernays
Edward Bernays prva Visoka škola za komunikacijski menadžment privatna je visokoobrazovna institucija koja prva u Hrvatskoj i regiji izvodi cjelovito specijalizirano obrazovanje na području komunikacijskog menadžmenta i odnosa s javnošću. U trenutku kada na tržištima regije nedostaje kvalitetno educiranih stručnjaka za odnose s javnošću, a brojna istraživanja ovu struku svrstavaju na vrh lista poželjnih zanimanja, Bernays prvi u regiji potpuno integrira komunikacijske studije i do zadnjeg detalja prilagođava ih stvarnim potrebama tržišta odnosa s javnošću. Na ovaj način studentima iz Hrvatske, ali i cijele regije, dostupno je obrazovanje koje zadovoljava najviše obrazovne i stručne standarde te studentima osigurava europsku diplomu koja je garancija obrazovanja prema vrhunskom programu za komunikacijski menadžment.