Reizdanje knjige „Odnosi s javnošću – Teorija i praksa“ autora prof. dr. sc. Zorana Tomića predstavit će se u četvrtak u 18 sati u Matici hrvatskoj. Radi se o drugom izdanju ovog kapitalnog djela koje na gotovo 1400 stranica detaljno opisuje sve segmente odnosa s javnošću obuhvaćajući pritom i komunikacijsku djelatnost u institucijama kulture i umjetnosti, obrazovnim institucijama te vjerskim i drugim organizacijama.

Osim na teorijskoj, sadržaj knjige nadopunjen je i na praktičnoj razini s 56 novih studija slučaja koje dodatno pomažu razumijevanju teorijskog okvira. U izradi ovoga udžbenika prof. dr. sc. Tomić je konzultirao i brojne naslove relevantne svjetske literature čemu svjedoči i navođenje 700 izvora i više od 3000 fusnota.

O knjizi će uz autora, koji je predsjednik Bernaysovog Akademskog savjeta i dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru te jedan od vodećih hrvatskih znanstvenika i stručnjaka u odnosima s javnošću, govoriti dekan Bernaysa dr. sc. Damir Jugo te dvojica uglednih Bernaysovih predavača i stručnjaka u odnosima s javnošću dr. sc. Božo Skoko i Krešimir Macan. Obojica će se osvrnuti na značenje knjige za razvoj struke te o važnosti u obrazovanju budućih komunikacijskih stručnjaka.

Događaj organizira  Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment i nakladnička kuće Synopsis, Zagreb.