HURA! u suradnji s Cannes Lionsom organizira najnovije izdanje Young Lions natjecanja. Prijave su otvorene u kategorijama: Design, Digital, Media, Print i PR.

14.04.2018., Rovinj - Dani komunikacija 2018., nacionalni festival marketinskih komunikacija koji se odrzava hotelu Lone. Dodjela nagrada Young Lions Croatia i Ideja X. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Otvoreno je najpopularnije natjecanje za mlade profesionalce u komunikacijskoj industriji – Young Lions Croatia. Pobjednici natjecanja predstavljat će Hrvatsku na međunarodnomnatjecanju u Cannesu, gdje će odmjeriti snage s kolegama iz cijelog svijeta. Odlazak u Cannes, nagrada u vrijednosti od 45.000 kuna, čeka najbolji natjecateljski par.

Da su mladi talenti oglašivačke i PR industrije vrlo brzo prepoznali važnost natjecanja govori činjenica da je prošlogodišnje izdanje bilo rekordno po broju prijava – gotovo 60% više nego za prethodnu godinu. Grand Prix pobjednici bili su Matko Buntić (Designer) i FranMubrin (Creative Director) iz agencije 404 te su povodom otvaranja prijava na ovogodišnje natjecanje svima koji još razmišljaju hoće li se prijaviti poručili:

„Young Lions jedno je od najzanimljivijih iskustava u našoj karijeri. Odlazak u Cannes definitivno je najbolji dio, ali i cijelo natjecanje odlična je prilika za stjecanje novih znanja koja nam pomažu da još bolje i kreativnije riješimo izazove u svakodnevnom radu. Stoga, svi koji imaju dvojbu prijaviti se ili ne, nemojte previše razmišljati jer odlazak u Cannes nešto je što ćete pamtiti cijeli život. Sretno i uživajte na natjecanju!“

Četvrto izdanje natjecanja drugo je po redu koje će se održati u Zagrebu, dok će nagrade biti dodijeljene u Rovinju na festivalu Dani komunikacija koji okuplja najbolje iz domaće industrije. Mladi će, osim prilike za profesionalnim usavršavanjem, svojim projektom učiniti i dobro djelo. Natjecateljski zadatak zapravo je kreiranje rješenja koje će bez naknade biti ustupljeno neprofitnoj organizaciji.

Sudjelovati mogu nezavisni profesionalci ili zaposlenici agencija u timu od dvoje ljudi do 30 godina starosti, a za finalno rješenje imaju 24 sata. Organizatori poručuju da samim natjecanjem i bogatom nagradom žele uložiti u mlade hrvatske profesionalce i time ih ponukati da ostanu raditi i živjeti u Hrvatskoj.

Upravo zbog toga, za razliku od prijašnjih, ove godine priliku za otići u Cannes imaju svi natjecateljski parovi koji osvoje prvo mjesto u jednoj od pet kategorija–Design, Digital, Media, Print i PR. Organizatori tradicionalno sponzoriraju troškove puta, smještaja i kotizacije pobjedničkog para Grand Prixa za festival Cannes Lions 2019, dok agencije imaju mogućnost financirati troškove svojih zaposlenika ako osvoje prvo mjesto u pojedinim kategorijama.

Nastavno na pozitivno iskustvo prošle godine, organizatori Dana komunikacija odlučili su i ove godine uključiti predstavljanje radova finalista natjecanja u službeni program festivala.

Timovi se na natjecanje mogu prijaviti do 10. ožujka 2019. godine pomoću obrasca dostupnog na www.danikomunikacija.com.