HURA, IAA, MAAM, SOZ i UEPS potpisali Pismo namjere

Strukovna udruženja za tržišno komuniciranje iz regije potpisala su pismo namjere kojem je cilj zajedničko djelovanje na podizanju nivoa profesionalnih standarda struke i kvalitete tržišnih uvjeta u kojima posluju njihove članice, a koje je temeljeno na dobroj praksi i u skladu s najvišim međunarodnim standardima.

Udruženja, agencije, oglašivači i drugi profesionalci koji djeluju na tržištima regije susreću se sa sličnim izazovima, kako na nacionalnim tako i na međunarodnim projektima. Upravo zato ključna je regionalna suradnja koja će doprinijeti bržem i strukturiranijem razvoju tržišta.

Potpisnici pisma namjere su strukovna udruženja za tržišno komuniciranje iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, a to su redom: HURA (Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje), IAA Srbija(Međunarodno udruženje propagandista), MAAM (Makedonsko udruženje marketinških agencija), SOZ (Slovenski oglašivački zbora) i UEPS (Udruženje za tržišne komunikacije Srbije).

Pismom namjere za zajedničku suradnju udruženja iz regije istaknula su sljedeće:

  1. Standardi poslovanja– razvoj i afirmacija visokih standarda poslovanja u svim zemljama regije osobito zbog činjenice da sve više klijenata ima regionalnu prisutnost i/ili projekte.
  2. Natječajna praksa– zauzimanje za jednake standarde tržišnog natjecanja temeljene na najboljim međunarodnim praksama.
  3. Etički standardi– razvoj, promocija i primjena etičkih standarda u industriji na regionalnoj razini poštujući moguće kulturološke i sociološke razlike (imajući na umu da se komunikacija s lokalnih projekta često prenosi na internacionalne) i poštenje u radu.
  4. Regulacija i samoregulacija– rad na poboljšanju i ujednačavanju samoregulatornog okvira poslovanja čime se stvara zajednička platforma za djelovanje te razmjene smjernica u pogledu pravnih, regulatornih i samoregulatornih pitanja te zaštite intelektualnog vlasništva.
  5. Suradnja– pružanje dodatne vrijednosti članovima strukovnih udruženja, promocija postojećih manifestacija u organizaciji udruženja te razmjena javnih dokumenata i smjernica dobre prakse.
  6. Promocija – afirmacija temeljnih vrijednosti komunikacijske industrije i zajedničke aktivnosti nacionalnih udruženja u njihovim okruženjima, rad na reputaciji industrije.

 

Pismo namjere kojim su definirani općeniti ciljevi regionalne suradnje, ujedno i prvo takve vrste na ovim prostorima, predstavljeno je povodom otvorenja 11. Weekend Media Festivala koji se održava u Rovinju od 20. do 23. rujna.

 

Podijeli objavu
Prethodni članakPR/Mediji clipping – pregled događanja 17. 9. 2018.
Sljedeći članakPR/Mediji clipping – pregled događanja 21. 9. 2018.
Komunikacijski laboratorij
Komunikacijski laboratorij je nezavisna regionalna agencija za tržišno komuniciranje, odnose s javnošću, upravljanje digitalnom komunikacijom i organizaciju događaja. Osnovana je 2004. godine pod imenom Abrakadabra integrirane komunikacije i u potpunom je domaćem vlasništvu. Agencija pruža komunikacijsku potporu svojim klijentima iz dva regionalna ureda, Zagreba i Beograda. Agencija je član brojnih strukovnih udruga u zemlji i u svijetu, poput međunarodne mreže nezavisnih agencija Novum Worldwide, strukovne udruge koja okuplja djelatnike iz područja odnosa s javnošću HUOJ te Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA). Više možete pročitati na: komunikacijskilaboratorij.com.