S 12 novih nagrada 24sata je daleko najnagrađivaniji native advertising studio na svijetu. Kampanja Let’s talk about sex osvojila je sedam odličja, a posebnu nagradu dobio je i LELO, klijent 24sata

Žiri Native Advertising Instituta prošlog je tjedna u Berlinu dodijelio čak 12 nagrada za 24sata te nagradu za brand godine klijentu LELO, čime je native studio 24sata nadmašio svjetske gigante poput CNN-a, New York Timesa, Washington Posta i Boston Globea.

Berba medalja na prestižnom svjetskom natjecanju nova je potvrda da 24sata ima najbolji studio za native oglašavanje na svijetu. Uz hrvatske projekte, ovdje su se za nagrade borili i natjecatelji iz SAD-a, Njemačke, Perua, Švedske, Australije, Rusije te niza drugih zemalja.

Ponosan sam što smo uspjeli i ove godine odnijeti zavidan broj zlata s obzirom na konkurenciju. Dokazali smo sebi da smo pronašli pravi način da sa svojim originalnim serijalima i kvalitetnim sadržajem u suradnji s klijentima ostvarujemo spektakularne rezultate. I dalje ćemo postavljati nove standarde u native i video produkciji – izjavio je Matej Lončarić, voditelj video odjela i izvršni urednik 24sata.

Vrijedi istaknuti kako je 24sata i drugu godinu u nizu ušao u finale natjecanja u kategoriji najboljeg svjetskog native studija (s manje od 20 zaposlenika). Nakon prošlogodišnje bronce, osvojeno je srebro u toj kategoriji, što je još jedna potvrda kvalitete rada native studija 24sata.

Osim 12 nagrada za 24sata, posebnu nagradu osvojio je i klijent 24sata, LELO, za ukupno najnagrađivaniju kampanju ove godine (Let’s talk about sex), kojom su uspjeli pobijediti i veliki video servis Netflix te poznati lanac MediaMarkt. Ovo je kampanja koju 24sata i LELO zajedno kreirali s ciljem razbijanja brojnih seks tabua u Hrvatskoj. U zemlji s jakom religijskom pozadinom uspjeli su doprijeti do mladih žena putem platforma miss7, vodećeg ženskog multimedijalnog branda, i pronaći način kako ohrabriti žene i s njima otvoriti teme o seksu i razbiti tradicionalni način razmišljanja o seksu. Kroz nagrađenu kampanju Hrvatice su imale priliku kreirati sadržaj i postignuti su nevjerojatni rezultati. Nagrade Native Advertising Instituta potvrđuju kvalitetu i snagu ove kampanje u sklopu koje se dobio uvid u razmišljanje o ovoj temi od čak 17.000 sudionika u istraživanju.

Pobjednike birali vodeći eksperti

Native Advertising Institute treći put dodijelio je nagrade za najbolje native oglašavanje, a njihov cilj je istaknuti i nagraditi najbolje primjere oglašavanja iz cijelog svijeta. Nagrade su podijeljene u čak 30 različitih kategorija. U stručnom žiriju sjedili su najbolji svjetski eksperti za marketing i native oglašavanje. Čak tri medalje (dva zlata i srebro) osvojio je JoomBoosov YouTube serijal “Konačni obračun”.

Sa svakim novim projektom pokušavamo inovirati i napraviti nešto novo na tržištu te smo jako zadovoljni godinom koja je iza nas. Cijeli tim je naporno radio i ponosni smo da su vodeći stručnjaci oglašivačke industrije okrunili naš rad s čak 12 nagrada. Ovaj rezultat pokazuje našu predanost i potvrđuje zašto je native oglašavanje jedna od najbrže rastućih grana oglašavanja – rekao je Marko Janković, specijalist za digitalni marketing i marketing oglašivača.

Više od 30 europskih i svjetskih priznanja i nagrada čini 24sata najnagrađivanijim native studijem na svijetu. Tim novinara, stratega, dizajnera, video producenata, komunikacijskih stručnjaka i storytellera svakodnevno koncipira i producira sadržaj kroz kreativna native rješenja, a native studio 24sata prilagođava se svakom klijentu i uspijeva ispričati priču svakog brenda.

Najnagrađivanija medijska kuća u regiji

24sata je najnagrađivanija medijska kuća u regiji, a broji ukupno 87 priznanja i nagrada na prestižnim globalnim i regionalnim dodjelama, a samo tijekom ove godine osvojeno je njih 27 i to na svakoj od brend platformi (desktop, mobile, social, video, print). Posebno se ističe priznanje dodijeljeno projektu JoomBoos, najvećoj mreži kanala na YouTube platformi za najinovativniji medijski projekt na svijetu (Izvor: INMA Global Media Awards, 2017.) i brojna odličja koje je žiri berlinskog Native Advertising Instituta dodijelio native studiju 24sata, čime je postao najnagrađivaniji native studio na svijetu. Osim toga, 24sata dobitnik je prestižnog  priznanja za najbolju medijsku kuću u Europi u live streamingu na Facebooku (Izvor: Digiday Awards Europe 2018.). Tu su i brojna priznanja za najbolje novinske naslovnice, priznanja svjetske organizacije novinskih izdavača – WAN-IFRA, Effie i mnoga druga priznanja.

Native Advertising Awards 2018, popis nagrada 24sata:

  1. 24sata native

SREBRO Native studio/agencija godine (s manje od 20 zaposlenih)

  1. Let’s talk about sex

ZLATO (Najbolje korištenje online medija)

ZLATO (Najbolja strategija kroz mobile platformu)

ZLATO (Najbolji serijal sponzoriranih članaka)

SREBRO (Najbolje native oglašavanje u emailu)

SREBRO (Najkreativnija native kampanja)

SREBRO (Najbolje korištenje teksta)

BRONCA (Najbolje native oglašavanje s ograničenim budžetom)

  1. LELO

ZLATO (Brend godine)

  1. Naj teta

SREBRO (Najbolja native kampanja s aktivacijom korisnika)

  1. Konačni obračun

ZLATO (Najbolje korištenje influencera)

ZLATO (Najbolje korištenje YouTubea)

BRONCA (Najbolje korištenje AFP Web TV-a)

 

Lista svih dobitnika: https://nativeadvertisinginstitute.com/awards/2018-winners/