Nova inovacija u turizmu spaja turiste i pružatelje usluga

This is Croatia turistički je portal dviju mladih poduzetnica koje su odlučile prikupiti što više video materijala na jednom mjestu i pokazati stranim turistima kako izgleda Hrvatska kroz oko kamere. Koristeći interaktivnu kartu i pregledavajući video sadržaj, u samo pet koraka, korisnici mogu istražiti Hrvatsku ovisno o vlastitim interesima (gradovi, must see lokacije, gastronomija, aktivni turizam, priroda) i željene lokacije dodavati u planer putovanja. Za osnovno pretraživanje potrebno je manje vremena, nego za ispijanje jedne kave.

Dvije mlade poduzetnice, magistre novinarstva napustile su siguran posao u struci i krenule u vlastiti poduzetnički pothvat, bez ijedne političke veze. Sjele su u automobil, uzele opremu  i na vlastiti račun obišle Hrvatsku. Video sadržaj na portalu njihova je originalna priča, a sve s ciljem kako bi turistima što više približile Hrvatsku i pokazale da svaki kutak nje živi. Rakija u sedam ujutro, golf na Principovcu, vožnja Dunavom, slikanje s precima, priprema soparnika samo je mali dio onoga što možete vidjeti na portalu thisiscroatia.hr.

Iako bi hrvatski turizam trebao trajati 365 dana u godini, u praksi to nije tako. Jedan od ciljeva portala povezati je sve vlasnike turističkih ponuda, stvoriti priču i plasirati je na portal. Svoje mjesto može zauzeti i najmanji OPG, ali i najveći lanac hotela.

Autorice projekta nadaju se da će spojiti vlasnike turističkih ponuda i turiste te time zaraditi novac i dobiti motiv za ostanak u Lijepoj našoj. Pitate li njih, Hrvatska premalo brine o mladim poduzetnicima, a još manje ih motivira za razvoj i ostanak u Hrvatskoj. Možda je predizborno vrijeme idealno za nova obećanja mladim poduzetnicima i za još jednu priču o tome kako Hrvatska živi, iako svi znamo da je već sada manja za grad veličine Osijeka.

O autoricama:

Autor projekta je tvrtka CARPE VIAM d.o.o. iza koje stoje Matea Miljan i Josipa Kruljac, dvije dvadesetosmogodišnje magistre novinarstva koje iza sebe imaju nekoliko godina rada u televizijskom novinarstvu koje su napustile zbog vlastitih poduzetničkih izazova.

Podijeli objavu
Prethodni članakU Rovinju proglašeni „mladi lavovi“, a dodijeljene su i nagrade za najkreativnije komunikacijske projekte
Sljedeći članakSustavne provjere na graničnim prijelazima
Suzana Jovanović
PRglas - dopisnica Suzana je studentica diplomskog studija na Edward Bernaysu, Visokoj školi za komunikacijski menadžment. Završila je stručni preddiplomski studij marketinga i komunikacija na Visokoj poslovnoj školi Zagreb s pravom javnosti. Prva radna iskustva stekla je na radiju i kao novinar. Suzana Jovanović radi u IM&C agenciji od siječnja 2015. godine kao mlađa savjetnica. Prva radna iskustva stekla je na radiju još za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja, gdje je kao voditelj i novinar provela devet godina. Izazove poslovnog dijela života nastavila je prihvaćati u telekom industriji, radom uz studij odnosa s javnostima. Danas radi u odnosima s javnošću, a najveća joj je ljubav upravo brand PR. Ne manje izazovno za nju je i područje korporativnog, projektnog i event menadžmenta, a nedavno je zaplivala i u glazbeni PR. Community menadžment i društveno odgovorno poslovanje njezina su životna svakodnevnica. Naime, voditeljica je humanitarne inicijative Komuniciraj humanitarno i članica HUOJ-a.