Drugi put u tjedan dana Agrokor je dobio novog upravitelja, ali i nove stručnjake za krizno komuniciranje.

Antonio Alvarez III otišao je s mjesta privremenog upravitelja koncerna Agrokor, a tim su napustili i stručnjaci za krizno komuniciranje, Krešimir Macan i Nikola Jelić. Prije nepunih tjedan dana Antonio Alvarez III preuzeo je dužnost privremenog upravitelja te je odmah pri dolasku zatražio angažiranje najboljih stručnjaka za krizno komuniciranje.

Međutim, nakon što je vlada izglasala tzv. Lex Agrokor, na mjesto izvanrednog vladinog povjerenika postavljen je Ante Ramljak. Odlučeno je da će krizno komuniciranje voditi postojeći Agrokorov Ured za odnose s javnošću na čelu s Anjom Linić Sikavicom, pojačan s Kristinom Laco iz tvrtke Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri.

„Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri angažiran je kao dio savjetničkog tima izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka. Pridružujemo se Anji Linić i njezinu postojećem timu iz Agrokorova ureda za odnose s javnošću“, izjavila je Kristina Laco.

Također, kazala je kako će Ramljak angažirati još neke domaće tvrtke, prije svega pravne i financijske stručnjake.

„Gospodin Ramljak razgovara i sastaje se cijelo vrijeme i s dobavljačima i s bankarima, a u tom poslu pomažu mu i pravni i financijski savjetnici“, kaže Laco.

Kristina Laco jedna je od vodećih hrvatskih stručnjakinja na području upravljanja komunikacijama. Njezin svakodnevni rad uključuje usku suradnju s čelnim ljudima niza tvrtki te vladinih i međunarodnih organizacija.

Diplomirala je ekonomiju i međunarodne odnose, a na milanskome Bocconiju magistrirala je Međunarodnu ekonomiju i menadžment. Poslovima u komunikacijama počela se baviti prije petnaest godina, nakon višegodišnjeg rada u novinarstvu. Dolasku u Premisu, jednu od najvećih domaćih PR agencija koja je ujedno dio Digitel grupe, prethodilo je mjesto prve izvršne direktorice korporativnih komunikacija Privredne banke Zagreb.

U PBZ je došla s pozicije potpredsjednika Uprave Kaptol Grupe za marketing i odnose s javnošću odnosno prije toga direktora komunikacija međunarodne naftne kompanije Texaco u Hrvatskoj. Kristina je do početka ove godine bila i član uprave Digitel grupe.

Podijeli objavu
Prethodni članakStudenti, prijavite svoje radove na 9. simpozij „Mediji na drukčiji način“
Sljedeći članakPoziv na izvještajnu Skupštinu HUOJ-a 21. travnja 2017.
Luka Šipić
PRglas – dopisnik Luka student je treće godine Studija odnosa s javnošću i studija medija na Veleučilištu Vern'. Rad u medijima započeo je kao sportski novinar na portalu Brodarica.net, da bi potom na Narodnom radiju završio praksu na poziciji radijskog producenta. Nakon odrađene prakse, radio je kao sportski novinar na portalu Index.hr. Iako je u početku bilo izgledno da će se baviti novinarstvom, odlučio je napraviti iskorak te je upisao Studij odnosa s javnošću i studij medija kako bi u potpunosti iskoristio svoj potencijal, što se kasnije pokazalo ispravnom odlukom. Sudjelovao je u globalnom natjecanju Hult Prize Challenge 2016., a u regionalnom je finalu u Dubaiju, zajedno sa svojim timom, predstavljao društveno-poduzetničku ideju na temu „Crowded urban spaces“. 2017. godine izabran je za Campus Directora na Veleučilištu Vern'. Potom je postao community manager za Booze&Blues bar. Iako je tek bio na prvoj godini, odlučio je potražiti praksu u PR sektoru te je proveo dva mjeseca na stručnoj praksi u agenciji Media Val. Zanima ga interno i krizno komuniciranje, sportski PR te marketing. U budućnosti mu je cilj usavršavanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina irazvoj napodručju odnosa s javnošću.