Drugi put u tjedan dana Agrokor je dobio novog upravitelja, ali i nove stručnjake za krizno komuniciranje.

Antonio Alvarez III otišao je s mjesta privremenog upravitelja koncerna Agrokor, a tim su napustili i stručnjaci za krizno komuniciranje, Krešimir Macan i Nikola Jelić. Prije nepunih tjedan dana Antonio Alvarez III preuzeo je dužnost privremenog upravitelja te je odmah pri dolasku zatražio angažiranje najboljih stručnjaka za krizno komuniciranje.

Međutim, nakon što je vlada izglasala tzv. Lex Agrokor, na mjesto izvanrednog vladinog povjerenika postavljen je Ante Ramljak. Odlučeno je da će krizno komuniciranje voditi postojeći Agrokorov Ured za odnose s javnošću na čelu s Anjom Linić Sikavicom, pojačan s Kristinom Laco iz tvrtke Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri.

„Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri angažiran je kao dio savjetničkog tima izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka. Pridružujemo se Anji Linić i njezinu postojećem timu iz Agrokorova ureda za odnose s javnošću“, izjavila je Kristina Laco.

Također, kazala je kako će Ramljak angažirati još neke domaće tvrtke, prije svega pravne i financijske stručnjake.

„Gospodin Ramljak razgovara i sastaje se cijelo vrijeme i s dobavljačima i s bankarima, a u tom poslu pomažu mu i pravni i financijski savjetnici“, kaže Laco.

Kristina Laco jedna je od vodećih hrvatskih stručnjakinja na području upravljanja komunikacijama. Njezin svakodnevni rad uključuje usku suradnju s čelnim ljudima niza tvrtki te vladinih i međunarodnih organizacija.

Diplomirala je ekonomiju i međunarodne odnose, a na milanskome Bocconiju magistrirala je Međunarodnu ekonomiju i menadžment. Poslovima u komunikacijama počela se baviti prije petnaest godina, nakon višegodišnjeg rada u novinarstvu. Dolasku u Premisu, jednu od najvećih domaćih PR agencija koja je ujedno dio Digitel grupe, prethodilo je mjesto prve izvršne direktorice korporativnih komunikacija Privredne banke Zagreb.

U PBZ je došla s pozicije potpredsjednika Uprave Kaptol Grupe za marketing i odnose s javnošću odnosno prije toga direktora komunikacija međunarodne naftne kompanije Texaco u Hrvatskoj. Kristina je do početka ove godine bila i član uprave Digitel grupe.

Podijeli objavu
Prethodni članakStudenti, prijavite svoje radove na 9. simpozij „Mediji na drukčiji način“
Sljedeći članakPoziv na izvještajnu Skupštinu HUOJ-a 21. travnja 2017.
Luka Šipić
Luka Šipić je stručni prvostupnik odnosa s javnošću i vlasnik agencije Vrh komunikacije, a svoj put u komunikacijskoj industriji započeo je 2015. godine. Prvo kao novinar i dopisnik, a zatim je preko pozicije Community Managera za Booze&Blues i stručne prakse u agenciji Media Val stigao do pozicije Account Managera u PlayAD-u. Vodio je projekt i kampanju "PAN - U roku odmah", a aktivno je radio i na projektu "Coca - Cola Shake&Take". Nakon što je završio preddiplomski studij Odnosa s javnošću i studij medija na veleučilištu VERN', šest mjeseci je radio kao asistent u odnosima s javnostima u Komunikacijskom Boutiqueu Sonje Hodak i u agenciji Kursor komunikacije, a 2019. je otvorio svoju agenciju Vrh komunikacije. Održao je nekoliko gostujućih predavanja na Veleučilištu VERN' i na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a održao je i edukaciju u Plavom Uredu. Luka je zaljubljenik u sport, posebno u nogomet, a rad na području sportskog PR-a ga posebno veseli. Stručnjak je za osobni brending i rebranding klijenata, a sa svojim timom razvija i kreira originalna komunikacijska rješenja, prilagođena svakom klijentu.