Veliki broj sudionika potvrdio interes za odnose s javnošću

Post, like, tweet – tko zapravo posjeduje utjecaj?

Danas je u Kaptol Boutique Cinema otvoren najvažniji strukovni događaj Hrvatske udruge za odnose s javnošću, KOMferencija o komunikacijama. Jubilarni, dvadeseti put po redu na jednom mjestu okupili su se vodeći stručnjaci medijske industrije i odnosa s javnošću, ali i brojni poduzetnici koji sudjeluju na panelima, radionicama i predavanjima čije je glavno pitanje – tko posjeduje utjecaj te kako se on koristi kroz komunikacijske kanale?

Društvene mreže izazvale su revoluciju u načinu na koji prenosimo poruke. Biti dio tog svijeta veliki je izazov, ali i prilika. Iz tog razloga jedan od panela posvećen je pitanju jesu li društvene mreže presudne za vidljivost brenda, na kojem sudjeluju poduzetnici koji mudro koriste društvene medije te njihov utjecaj za razvoj i promociju vlastitih biznisa.

Vodeći hrvatski poduzetnici i inovatori iz Infobipa, Bellabeata i Microblinka istaknuli su važne lekcije o komunikaciji u tech industriji koja često slovi za nekomunikativnu i zatvorenu zajednicu. Na aktualnu temu sve većeg angažmana poznatih osoba u društveno-odgovornim pokretima osvrnut će se producentica Jelena Veljača na panelu o celebrity aktivizmu na kojem će govoriti o načinima iskorištavanja medijskog kapitala za pomoć žrtvama nasilja.

Iako je u Michelinova zvjezdica priznanje za kulinarsko umijeće vrhunski chefovi Ana Ugarković, Rudi Štefan, Jure Tomič i Tvrtko Šakota na jednom od panela diskutirati će na temu koliko im je komunikacija važna u poslu i koliko je pridonijela njihovu uspjehu.

Sudionici KOMferencije imaju mogućnost sudjelovanja na radionicama kojima će proširiti svoje znanje o brendingu poslodavaca, postavljanju strategije za brendove te vještinama medijskog nastupa o kojima će govoriti Enea Hasukić i Maja Vratarić.

Svjetski teoretičari poput Bey-Ling She, voditeljice visokog obrazovanja kalifornijskog fakulteta College of Communications i PR stručnjaka berlinskog ureda agencije Brunswick, Carla Grafa von Hohenthala u svojim predavanjima složni su u jednom – današnja komunikacija mora iskrena, jasna i transparentna.

Zajednička misija predavača i govornika, kroz teorijske te primjere iz prakse, je prenijeti publici poruku da svi imamo utjecaj u zajednici u kojoj djelujemo, a s njome i veliku društvenu odgovornost.

KOMferencija utjecajem kao središnjom temom želi istaknuti koliko je komunikacija važan aspekt svakog posla, djelatnosti i interakcije, a otvaranjem ove teme pokrenuo se dijalog između različitih kreatora društvenog utjecaja čija se predavanja i paneli očekuju i sutra.

Cjelovit program oba dana konferencije pronađite na službenoj stranici KOMferencije i službenoj stranici HUOJ-a te na društvenim mrežama.

 

Podijeli objavu
Prethodni članak20. KOMferencija u organizaciji Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) 4. i 5. prosinca u KAPTOL BOUTIQUE CINEMA ZAGREB
Sljedeći članak[PROGRAM] Svjetske zvijezde i tvorci hit holivudskih serija stižu u Hrvatsku – NEM Zagreb
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.