Britanska zrakoplovna kompanija prošloga je tjedna na londonskom Picadilly Circusu postavila digitalni plakat s natpisom “Look Up”, na kojemu dječak prstom pokazuje prema zrakoplovima British Airwaysa koji u tom trenutku lete iznad grada.
Prepoznavši dobru priliku za promociju, pizzerija Domino’s napravila je sličan oglas pod nazivom “Look Down”. U toj inačici oglasa, dječak gleda prema cesti i pokazuje njihovog dostavljača pizze. Pritom se na plakatu pojavljuju natpisi poput: “Simon iz Actona je naručio veliku pizzu s feferonima.”

“Ova kampanja je izvrsna prilika za Domino’s kojom može pokazati da su strast za poslom i zabava temelji svega što radimo”, rekao je Nick Dutch, direktor digitalnog marketinga Domino’sa u Britaniji  za PR Daily, izrazivši zadovoljstvo rezultatima kampanje. “Mislim da će ljudi pozitivno reagirati na šalu koja je u srži ove kreativne ideje”, kaže Dutch.

Oglasne kampanje su, popularno, označene hashtagovima – oglas British Airwaysa sa #lookup, a parodija u izvedbi pizzerije hashtagom #lookdown. Postavljeni plakati su zanimljivi jer se informacije na njima ažuriraju u stvarnome vremenu, pa prolaznici mogu saznati koliko dostavljači Domino’sa imaju posla ili vidjeti broj leta British Airwaysa i njegovo odredište.

Ovdje pogledajte oglas British Airwaysa:

Ovako je Domino’s predstavio svoj oglas:

Podijeli objavu
Prethodni članakKreiranje adreme kao sastavni dio PR posla
Sljedeći članakPRakticiraj PRofesionalizam!
Ivona Tomić je studentica 3. godine komunikologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu. Prva ljubav joj je umjetnost, pa se u slobodno vrijeme bavi plesom, slikanjem i izradom unikatnih poklona. Osim toga, uživa u putovanjima obalom, a posebno joj je zanimljiva komunikacija u turizmu. Odgovorna je i kreativna osoba koja smatra da se uspjeh često krije u malim stvarima i velikim ljudima pored kojih svakodnevno, ne obraćajući pažnju, prolazimo.