Potaknuti naizgled još jednom uspješnom turističkom sezonom u Hrvatskoj, Studentska sekcija Hrvatske udruge odnosa s javnošću uz podršku Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment pokrenula je edukaciju pod nazivom PRiča o turizmu.

Edukacija je namijenjena studentima svih visokih učilišta u Hrvatskoj, a posebno studentima turizma i komunikacija. Cilj PRiče je predstaviti najnovije trendove u turizmu, prikazati važnost obrazovanja u ovome području te približiti načine kako uspješno brendirati turističku destinaciju. PRiča o turizmu održat će se od 18. do 20. rujna na Bernaysu.

PRiča o turizmu tematski je vezana za način komuniciranja u turizmu te stvaranje emocije kroz različite aktivnosti. Podijeljena je u šest predavanja i tri interaktivne radionice koje će održati priznati predavači i ugledni stručnjaci, a tijekom kojih će polaznici imati priliku naučiti kako se stvara doživljaj u turizmu, otkriti važnost medija u promociji i brendiranja turističke destinacije te se i sami okušati kao kreatori PRiča o određenoj destinaciji.

Projekt je podržala i Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment koja je ovo ljeto predstavila vlastite, studije turizma, a koji su vezani upravo za koncept novih ekonomija, slijede moderne trendove i koncipirani su tako da studente uče kreativnosti, brendiranju, komunikaciji, novom konceptu menadžmenta i ekonomiji doživljaja.

Kako brojni stručnjaci ističu te koliko smo i sami imali prilike naučiti tijekom studija, turizmu je potrebna konsantna inovativnost i kreativna komunikacija, a koju odnosi s javnošću i različite komunikacijske aktivnosti mogu pružiti. On je mnogo više od plaže, mora i sunca. Ono što svi s putovanja donesemo sa sobom je onaj poznati neobrisiv doživljaj, a upravo su načini stvaranja tog doživljaja i emocije u turizmu bili naše glavne smjernice tijekom stvaranja programa PRiče.“ poručio je Ivan Biošić, voditelj Studentske sekcije HUOJ-a, i dodao kako su upravo Bernaysovi studiji bili inspiracija u stvaranju programa.

Projekt su podržali: najpoznatiji portal za turizam u RH, hrturizam, najpoznatiji portal struke odnosa s javnošću, PRglas, Cedevita, Atlantic grupa te Institut za turizam Republike Hrvatske.

Kotizacije za sudjelovanje studenata i svih ostalih zainteresiranih iznosi simboličnih 99,99 kuna (bez PDV-a), a prijave su moguće slanjem osobnih podataka, adrese e-pošte i kontakt broja na e-mail Studentske sekcije: studentska.sekcija@outlook.com.

Više o događaju možete provjeriti na mrežnim stranicama projekta – www.pricaoturizmu.com.hr

Captureforinstagram

Podijeli objavu
Prethodni članakJavni poziv za prijave radova na 3. studentsku nagradu Mlada nada
Sljedeći članakMoć istraživačkog novinarstva na Weekend Media Festivalu: Sve o skandalu koji je srušio najveće nogometno carstvo
Ivan Biošić
Dopisnik Ivan Biošić - Student je preddiplomskog studija Komunikacijski menadžment na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment, gdje ujedno i obnaša dužnost voditelja Društvenog i kulturnog odbora Studentskog zbora. Od 2017. izabran za voditelja Studentske sekcije Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Stručnu praksu odradio u Uredu glasnogovornice Hrvatskog Crvenog križa, gdje je sakupljao raznolika iskustva u korporativnim komunikacijama, neprofitnim odnosima s javnošću, internoj komunikaciji i vođenju društvenih mreža, u Jutarnjem listu u rubrici politike gdje je pobliže upoznao pisanje u novinarstvu, drugu stranu odnosa s medijima i druge razne novinarske tehnike. Radio je poslove asistenta u odnosima s javnošću i komunikacijama na nekoliko projekata i konferencija, i objavio jedan znanstveni rad u području kriznog komuniciranja koji je predavao na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji. Član u Public Relations and Communications Association (PRCA). Također, ima pravo korištenja kratice MPRCA kojom se označava predanost industrijskim standardima i najboljoj praksi. Redovito pristustvuje seminarima i konferencijama u području odnosa s javnošću, komunikacija, marketinga, međunarodnih odnosa i diplomacije, politike, ljudskih resursa te ostalih srodnih polja znanosti.