Kako bi se podigli svijest o važnosti novinske fotografije, Sindikat novinara Hrvatske, u dogovoru sa Zborom fotoreportera Hrvatskog novinarskog društva, priključio se obilježavanju  štrajka pod sloganom: #fotkanijebesplatna

PRiključite se akciji

Akcija obilježavanja velikog štrajka radi podizanju svijesti o važnosti novinarske fotografije pod sloganom #fotkanijebesplatna

Prošle godine, 25. siječnja, 500 nizozemskih freelancera fotoreportera započelo je štrajk kako bi upozorili na sve lošije uvjete rada i niske cijene za koje se njihove fotografije otkupljuju.

Točno na godišnjicu štrajka, 25. siječnja 2020. godine, Sindikat novinara Nizozemske pozvao je sve kolegice i kolege sindikaliste i fotoreportere u Europi da se priključe obilježavanju godišnjice štrajka.

Sindikat novinara Hrvatske, u dogovoru sa Zborom fotoreportera Hrvatskog novinarskog društva, priključio se obilježavanju ovog važnog štrajka pod sloganom:
                                                      #fotkanijebesplatna

Fotografija je autorsko djelo, nije copy-paste trenutak.

Posebno je važno na ovaj način još jednom skrenuti pozornost na važnost fotoreportera i novinskih fotografija te dignuti glas protiv neprestanog smanjenja cijene fotografije!

Ova borba važna je i za fotoreportere u Hrvatskoj te je potrebno podići svijest o važnosti novinske fotografije.

Podržite fotoreportere u zaštiti njihovih prava
tako da do 25. siječnja snimite video blog ili izjavu ili složite fotografiju s porukom podrške i oznakom #fotkanijebesplatna.

U subotu, 25. siječnja točno u 10 sati zajedno ćemo se pridružiti europskoj akciji i na društvenim mrežama podijeliti video poruke uz hashtagove #photojournalismhasnoprice #fjhep i #nvf. A po mogućnosti uključite i @Sindikatnovinar @HNDhr  @efjeurope i @nvj na Twitteru i @nvjamsterdam @sindikatnovinara na Instagramu.

FOTO: Boris Ščitar

Izvor: SNH