Prijave projekata na natjecanje Croatia Effie 2018. produžene su do 1. ožujaka. 

Prema mišljenju oglašivača, istraživanje Ipsosa iz 2016. godine, Effie je najvažnija strukovna nagrada u Hrvatskoj. 

Effie slavi učinkovitost marketinške komunikacije, već devetu godinu nagrađuju se oglašivači i agencije koji su se svojim strateškim pristupom, kreativnom komunikacijom i realizacijom ideja posebno istaknuli u segmentu marketinških aktivnosti i postignutih tržišnih rezultata.

Ove godine u natjecanje Effie uvedeni su noviteti i poseban naglasak stavljen je na dugoročnu učinkovitost. U istoimenoj kategoriji moguće je prijaviti projekte čija je komunikacija bila uspješna u periodu od tri ili više godina. Također, uvedene su promjene u načinu ocjenjivanja, žiri će uz brojčane ocjene unositi i kvalitativne napomene. Opisne ocjene i komentari žirija pružit će kvalitetniju povratnu informaciju sudionicima i pojasniti razloge odabira pobjednika.

Žiri broji do dvadeset članova koji su predvođeni Ivanom Šuvarom, direktorom marketinga i izvrsnosti potrošača Zagrebačke Pivovare, dobitnikom prošlogodišnje Grand Prix nagrade za projekt „Počeši s razlogom“. Uz njega, u žiriju se nalaze neki od najboljih i najiskusnijih marketinških stručnjaka u Hrvatskoj koji dolaze iz redova oglašivača i agencija: Vesna Vlahović-Dašić (Coca-Cola Adria), Nina Pentek (Erste & Steiermärkische Bank), Branka Bajt (Hrvatski Telekom), Darko Pejnović (Pliva), Filip Rabuzin (Heineken Hrvatska), Vladimir Gnjidić (METRO Cash & Carry), Dino Bijač (Adria Snack Company), Zvonimir Seki (Jamnica), Krešimir Renzo Prosoli (Real grupa), Mario Lovrić (Universal McCann), Marko Matejčić (MediaCom), Eva Renner (Dentsu Aegis Network), Dinko Brčić (BBDO Zagreb), Dina Dretvić (Imago Ogilvy), Maša Ivanov (Bruketa&Žinić&Grey), Vanja Šebek (Dibs), Vanja Bertalan (web.burza) i Ante Šalinović (Ipsos Adria).

Nagrada Effie dodijelit će se na Danima komunikacija, središnjem nacionalnom festivalu tržišnih komunikacija koji će se održati od 12. do 15. travnja u Rovinju.

Organizatori pozivaju zainteresirane da prijave projekte na prestižno natjecanje, Croatia Effie,  a svi detalji o prijavi se nalaze na poveznici.  U suradnji s agencijom za istraživanje tržišta Ipsos, Hrvatsko udruženje agencija za tržišno komuniciranje (HURA) provelo je u 2016. istraživanje među oglašivačima tj. klijentima marketinških agencija. Prezentaciju s cjelovitim rezultatima istraživanja možete preuzeti ovdje: 
http://hura.hr/wp-content/uploads/2016/11/2016-07-Istrazivanje-suradnje-agencija-i-klijenata-HURA-Ipsos.pdf