Na 17. konferenciji HUOJ-a „Vrijeme PRomjena“ pripremili smo deset radionica na različite teme. Predstavljamo vam prvih pet.

Svima onima koji su prijavili sudjelovanje na konferenciji i podmirili troškove kotizacije na raspolaganju su atraktivne radionice. Sve radionice su besplatne za sudionike, ali je broj sudionika ograničen.

Prijave za radionice zaprimamo do 15.5.2016. na info@huoj.hr. U prijavi molimo navedite naziv radionice za koju se prijavljujete.

četvrtak, 19. svibnja 2016. u 12:00

Ankica Mamić, IM&C: „PR as a problem solver“

Cilj radionice je potvrditi važnost PR-a kao značajnog strateškog alata u sprečavanju i izbjegavanju kriznih situacija, s naglaskom na sustavno i ciljano upravljanje komunikacijom kao sastavnim dijelom upravljanja kompanijom.
Mnogo je primjera kompanija kojima je gotovo preko noći uništen dugo izgrađivani ugled, dok je u većini njih glavni razlog bila upravo ad hoc komunikacija i nedostatak potrebnih znanja.

Poznavanje i razumijevanje društvenog, ekonomskog, političkog, kulturnog i medijskog okruženja svake zajednice ili zemlje pritom je od presudne važnosti, dok su znanja komunikacijskih stručnjaka i ciljana komunikacijska strategija conditio sine qua non u svođenju neželjenih situacija na minimum. Uz uvjet da ih posjedujete, ostvarenje komunikacijskih, a pritom i poslovnih ciljeva kompanije mnogo je jednostavnije!

Stalno praćenje i poznavanje prilika te ključnih osoba na tržištu, kao i vještina predviđanja i prilagodbe komunikacijske strategije aktualnoj situaciji, imperativ su s kojim ne možete pogriješiti.

petak, 20. svibnja 2016. u 10:30

dr. sc. Lana Hudeček: Najčešće pogreške u pismenoj komunikaciji

Na radionici će uz mnoštvo praktičnih primjera biti riječi o najčešćim pogreškama u pismenoj komunikaciji, od pravopisnih do onih na razini riječi. Razgovarat ćemo o jeziku formalne i neformalne komunikacije, o nimalo i posve diskretnim anglizmima, o prijateljima koji to zapravo nisu i kako je kad to žena radi – jer jezik je sve, samo ne dosadan!
Pitanja su osobito dobrodošla, a možete ih i unaprijed poslati na adresu lhudecek@ihjj.hr.

petak, 20. svibnja 2016. u 10:30

Damir Hoyka: „Photo Tips & Tricks by Damir Hoyka – kako izvući maksimum iz kamere vašeg smartphonea“

Potaknut filozofskim istraživanjima o suštini umjetnosti i same fotografije, naš poznati fotograf Damir Hoyka, odlučio je tražiti odgovore na svoja pitanja njezinim proučavanjem.

Zato se pridružite radionici Damira Hoyke koji će u uvodnom dijelu, uz prikaz vlastitih fotografija, prokomentirati fotografije publike te što na njima poboljšati uz korištenje photoshopa. Uz to, naučit ćemo kako najbolje iskoristiti preporučene mobilne foto aplikacije kako bi se dobio željeni efekt fotografije. Budući da su pametni telefoni danas dio naše svakodnevnice, ova će radionica privući sve one koji iz njih žele izvući maksimum.

petak, 20. svibnja 2016. u 12:35

Natko Vlahović, Vlahović grupa: „Profesionalno lobiranje u praksi: pogled iznutra“

Što rade lobisti i što je njihov posao? Zašto je lobistička usluga tražena u razvijenim poslovnim organizacijama koje ne prepuštaju slučaju svoje regulatorno okruženje? Radionica će ponuditi uvid u igru iznutra, u kompleksne odnose te da se pokuša utjecati na proces donošenja odluka u Hrvatskoj, kao i dijelom na EU razini. Objasnit će predviđeni zakonodavni okvir i EU registar transparentnosti u kojem je trenutno registrirano  više od 40 subjekata iz RH.

petak, 20. svibnja 2016. u 15:30

Davor Bilman, Faktor B: „Boja moje osobnosti“

Faktor B je tvrtka nastala kao rezultat želje za postizanjem izvrsnosti u poslovnoj komunikaciji, savjetovanju i razvoju ljudskih potencijala. Spajanjem stručnosti i dugogodišnjeg iskustva u izvođenju edukacija s osobnim iskustvom, kreiran je učinkovit edukacijski program. Direktor tvrtke Davor Bilman vodit će zanimljivu radionicu o osobnosti na kojoj će biti riječi o njena četiri osnovna tipa, karakteristikama pojedinih osobnosti, govoru tijela, glasa i riječi, te ostalim kriterijima koji nam pomažu prepoznati i komunicirati s određenim tipom osobnosti. Budući da je specijalnost voditelja ove radionice upravo prepoznavanje ljudske osobnosti prema načinu odijevanja i izgleda, proučavanja govora tijela, odnosno što ljudi misle, a da to nisu nužno verbalizirali, ova je radionica namjenjena je onima koji se žele što bolje prezentirati.

Konferencija će se ovoga puta održati u trajanju od tri dana od 19. do 21. svibnja 2016. u Novi Spa Hotels & Resort u Novom Vinodolskom. Prijavite se OVDJE.

Podijeli objavu
Prethodni članakZABRINJAVAJUĆE STANJE NA HRT-U: U NEPUNA DVA MJESECA GOTOVO 70 SMJENA, PROGRAMSKI PROPUSTI I IZOSTANAK PROFESIONALNIH KRITERIJA
Sljedeći članakKONFERENCIJE POVODOM SVJETSKOG DANA SLOBODE MEDIJA
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.