Jedna od zvijezda ovogodišnje HUOJ-eve PR 2020 konferencije, koja će se održati 17. i 18. listopada u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta u Opatiji, bit će poznati sveučilišni profesor i autor, Ralph Tench.

Ovaj međunarodno priznati autoritet na području odnosa s javnošću trenutačno je usredotočen na provedbu velikih međunarodnih istraživačkih projekata iz područja odnosa s javnošću i strateških komunikacija. Dr. Tench će shodno tome prisutnima izlagati na temu razvijanja budućih kompetencija OSJ u Europi pod nazivom P4ACE – Portal for Advanced Communication Education – Building competencies for tomorrow’s practitioners in Europe.

Dr. Ralph Tench dugogodišnji je predavač komunikacijske edukacije i voditelj doktorskog studija na Faculty of Business and Law pri Leeds Metropolitan University. Profesor Tench predaje na preddiplomskom i diplomskom studiju komunikacije te je ujedno i mentor raznih magistarskih i doktorskih istraživanja iz navedenog područja.

Među brojnim međunarodnim projektima na kojima dr. Tench sudjeluje valja izdvojiti European Communications Practitioners Skills and Innovation (ECOPSI) program, najizdašnije financirani EU projekt iz područja odnosa s javnošću. Navedeno istraživanje nastavak je European Communication Monitor (ECM), logitudinalnog istraživanja financiranog od strane European Public Relations Education and Research Association (EUPRERA) i komercijalnog sektora. Profesor Tench je gostujući predavač i vanjski ispitivač na mnogim sveučilištima u Velikoj Britaniji i ostatku Europe. Aktivni je član International Communications Association (ICA) i EUPRERA-e, gdje je trenutačno na čelu znanstvenog odbora godišnjeg kongresa za evaluaciju znanstvenih radova.

Domaćoj je i stručnoj javnosti Ralph Tench možda i najpoznatiji po udžbeniku – Otkrivanje odnosa s javnošću, koji je ubrzo postao standardna literatura na studijima za OSJ u Hrvatskoj.

Podijeli objavu
Prethodni članakKakve promjene donose hashtagovi na Facebooku?
Sljedeći članakOdnosi s javnošću još uvijek nisu dovoljno prepoznati od upravljačkih struktura
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.