Imidž kampanja u koju se uključilo 100 tisuća ljudi

Zahvaljujući suradnji s Adris grupom, odnosno Croatia osiguranjem te naseljem Nikola, agencije Bruketa&Žinić&Grey i Brigada osvojile su tri najtraženije globalne oznake kvalitete u dizajnu – Red Dot. U kategoriji prostorne komunikacije Red Dot je osvojila agencija Brigada i to za dizajn izložbe Croatia je Hrvatska, koju je realizirala u suradnji s kolegama iz Croatia osiguranja, Adris grupe, agencija Bruketa&Žinić&Grey i Millenium promocija.

Bruketa&Žinić&Grey je pak nagrađena za godišnje izvješće Adris grupe Otvorena knjiga te u kategoriji tiskanih medija za projekt Nikola. Ovime su Bruketa&Žinić&Grey i Brigada zbrojili ukupno 21 Red Dot nagradu.

Nositelji oznake Red Dot najbolji su na svijetu u tržišnome razlikovanju dobrim dizajnom, stoji na internetskoj stranici organizatora. Nagrade se dodjeljuju više od šezdeset godina projektima koji zadovoljavaju kriterije visoke kvalitete, dobre promišljenosti i uvjerljivosti, a danas je to jedno od najvećih svjetskih natjecanja u dizajnu. Žiri sastavljen od 24 stručnjaka iz cijeloga svijeta ove je godine ocjenjivao više od 8,600 prijavljenih projekata, te nagradilo njih 8,6 posto. „Dokaz je to činjenice da Red Dot ima visok status i globalno povjerenje za evaluaciju kvalitete dizajna“, smatra prof. dr. Peter Zec, osnivač i izvršni direktor Red Dota.

Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj dodjeli 26. listopada u Berlinu. Tijekom iste večeri nagrađeni će radovi biti izloženi na ekskluzivnoj izložbi, a moći će se vidjeti i u knjizi International Yearbook Communication Design 2018/2019 koja izlazi 15. studenog.


Videoprezentacije projekata možete pogledati na linkovima
Croatia je Hrvatska:
HR: www.vimeo.com/260033329
ENG: www.vimeo.com/260033004
Otvorena knjiga:
HR: www.vimeo.com/286129218
ENG: www.vimeo.com/261151617
Nikola:
HR: www.vimeo.com/286129316
ENG: www.vimeo.com/265724174
Podijeli objavu
Prethodni članakDigitalne platforme nekad i danas
Sljedeći članakHUOJ: Poziv na na raspravu – Grand Prix 2019.
Bruketa&Žinić&Grey
Bruketa&Žinić&Grey dio je međunarodne mreže reklamnih agencija Grey od kada je 2017. najveća svjetska grupacija za komunikacijske usluge WPP investirala u agenciju Bruketa&Žinić OM. Unutar Grey mreže agencija djeluje kao brand, product & retail design hub te kao digital shopper hub. Jedna je od najviše nagrađivanih reklamnih agencija u jugoistočnoj Europi s preko 600 međunarodnih nagrada za kreativnost i efikasnost u oglašavanju i dizajnu. Prije ulaska u Grey grupu agencija je pod nazivom Bruketa&Žinić OM proglašena drugom najučinkovitijom neovisnom reklamnom agencijom na svijetu (Effie, Cannes, 2012); “International Small Agency of the Year” (Advertising Age, Portland, 2013); jednom od vodećih svjetskih neovisnih agencija (Campaign, London, 2014.). bruketa-zinic.com/hr