Nagrađivani dizajner, alumnus MIT-a, NYU-a te izlagač slavne MoMA-e,Che-WeiWang, predstavit će robote koji već danas preuzimaju čovjekov kreativni rad

Nakon velikog interesa za prvim najavljenim predavačima Dana komunikacija, festivala tržišnih komunikacija u organizaciji HURA-e i IAB-a Hrvatska koji će se od 28. do 31. ožujka održati u Rovinju, organizatori su najavili još jednog stručnjaka kojeg dovode u Hrvatsku, ovaj put iz New Yorka. Che-WeiWang, vrhunski dizajner, umjetnik i kreativac,dolazi s predavanjem Canmachines make aesthetic design decisions? i pritom odgovara da mogu – “Roboti dolaze i vrijeme je da se zabrinete.”

AlumnusMIT-ja, NYU-a i Pratt Instituta te izlagač slavneMoMA-e (MuseumofModern Art),Che-WeiWang,jedan je od svjetskih lidera u segmentukomputacijskog i generativnog dizajna te stručnjaka za vrijeme i kreativno računalstvo.

Mnogi od nas vjeruju da je kreativnost jedna od čovjekovih odlika koje se ne može kopirati. Međutim, Wang će predstaviti svoju viziju i načine na koje računala kreativno razmišljaju te preuzimaju dijelove procesa stvaranja, kreativnosti i dizajna koje smo dosad smatrali svetima i rezerviranima samo za čovjeka.Na njegovu predavanju na Danima komunikacija, a kasnije i u dijalogu sa sudionicima na festivalu, saznat ćemo što je to dizajn baziran na algoritmima koje koristi i NASA te ima li u preciznom robotskom dizajnu mjesta za ljudsku kreativnost.

Che-WeiWang još je jedan od svjetskih lidera koji utire put drugima u segmentu generativnog dizajna, a dolazi na Dane komunikacija uz dosad najavljeneglobalne lidereMattaBiespiela, osvajača nagrade za najboljeg oglašivača na svijetu i dvostruke nagrade za najefikasnijeg oglašivača na svijetu, i YousefaTuqanaTuqana, digitalnog evanđelista te globalnog direktora za inovacije konzultantske tvrtke koja posluje u 120 zemalja, Accenture Interactivea.

 

O Danima komunikacija:

Iz godine u godinu Dani komunikacija bilježe sve veći porast posjetitelja. Organizatori najavljuju zanimljiv i raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije na festival koji je još prošle godine oborio sve rekorde posjećenosti. Rane prijave zakotizacije i smještaj bit će otvorene do 8. veljače 2019. Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com


HURA:

Hrvatskaudruga društava za tržišno komuniciranje vodećaje strukovnaudrugau sektoru tržišnih komunikacija u Hrvatskoj. Članovi HURA-e neke su od najboljih i najnagrađivanijih domaćih agencija. HURA organizira nacionalni festival tržišnog komuniciranja Dane komunikacija s pripadajućim natjecanjima Effie, IdejaX i Young Lions, marketinšku akademiju HOWtoWOW, regionalnu reviju reklamnih agencija BalCannes i mnoge druge projekte. Bori se za poboljšanje tržišnih uvjeta i napredak čitave industrije, što uključuje lobističke aktivnosti, pregovaranje sa zakonodavcem, promociju struke, brojna istraživanja i statistike u industriji, savjetovanje i drugo. Izvan granica djeluje u sklopu EACA-e (Europskog udruženja agencija za tržišno komuniciranje) te kao ekskluzivni predstavnik CannesLions i Effie Worldwide organizacija za Hrvatsku. Više o HURA-i na www.hura.hr.


IAB Hrvatska:

IAB Hrvatska neprofitna je udruga posvećena interaktivnom marketingu, osnovana s ciljem da stimuliranjem i usmjeravanjem industrije potpomogne razvitak interaktivnih marketinških komunikacija u Hrvatskoj. IAB Hrvatska je zamišljen kao forum profesionalca interaktivnog marketinga, s ciljem razvoja tržišta interaktivnog marketinga na način da kontinuirano dokazuje njegovu efikasnost, promovira ga i štiti, te to čini udruživanjem industrije, kreiranjem standarda, istraživanjima, savjetovanjem i edukacijom, kako industrije u cijelosti, tako i njezinih članova. IAB Hrvatska je osnivač Europske udruge IAB Europe i dio globalne mreže IAB udruga.