Foto: Adam Collins/Flickr

Ponovno idemo u susret blagdanima i novoj godini. Kako PR stručnjaci trebaju izvući najbolje iz ovog razdoblja i povećati svoju učinkovitost? U svom nedavno objavljenom članku PRdaily nam donosi ovih šest jednostavnih koraka koji nam govore što činiti, a što ostaviti za novu godinu.

Igrajte se s božićnim temama. Naravno, neke industrije mogu bolje ili lošije iskoristiti ovo božićno vrijeme, no bez obzira čime se vaša organizacija bavi, potrudite se uklopiti vaš proizvod ili uslugu u božićni duh.


Uložite u PR. Ukoliko nemate nikakvih novosti ili objava za medije, pokušajte raditi na članku, uspjesima koje ste postigli ili infografici!


Ne objavljujte važne stvari tijekom praznika. Bilo bi bolje izbjegavati objavljivanje važnih stvari u prosincu, osim ukoliko se najava uklapa u blagdansko razdoblje. Ne zaboravite, i novinari uživaju u praznicima.


Ukoliko baš morate nešto objaviti – činite to mudro. Svakako je bolje dati objavu tjedan prije ili tjedan dana poslije praznika. Naravno, preporuča se izbjegavati ponedjeljke.


Iskoristite vrijeme i nadoknadite zaostatke. Lakše je raditi kada vas ne ometaju stoga iskoristite blagdane.


Ne zaboravite napraviti planove za nadolazeću godinu. Kao što planirate PR ciljeve i budžet, tako razmislite i o objavama za medije, medijskom dosegu, nagradama, društvenim medijima, govorima i sl.


Posljednje, ali ne i manje važno – uživajte u praznicima!