Ema Pavlović i Matea Uranjek, studentice Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, u projektu „I ja hoću čuti igru“ stječu vrijedno iskustvo iz odnosa s javnošću.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću svake godine dvjema udrugama uz budžet od dvadeset i pet tisuća kuna osiguravaju i besplatnu potporu komunikacijskih stručnjaka i studenata odnosa s javnošću.

Komunikacijski dio projekta „I ja hoću čuti igru“ Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir vode Krešimira Rendulić i Nikolina Marović iz agencije Prorsus komunikacije, a studentice Ema Pavlović i Matea Uranjek uključene su u operativni dio posla. Pišu pozive novinarima i objave za medije, ažuriraju adreme, rade analize objava u medijima, pomažu u organizaciji događaja itd.

„Sudjelujući u ovom projektu studenti dobivaju mnogo više od praktičnih vještina odnosa s javnošću. Grade osjećaj društvene odgovornosti i izbliza upoznaju specifične potrebe gluhih i gluhoslijepih kao osoba s invaliditetom, ali i pripadnika kulturo-jezične manjine. Cijeli je projekt i izazov s komunikacijske strane jer nam je za uspješnu komunikaciju s gluhim i gluhoslijepim osobama izuzetno važan prevoditelj znakovnog jezika“, kazala je Krešimira Rendulić, direktorica Prorsus komunikacija.

Ema Pavlović i Matea Uranjek prošli su tjedan imale pune ruke posla s organizacijom okruglog stola „Inkluzivno obrazovanje – škola za sve“. Na tom su okruglom stolu stručnjaci savjetovali da gluha i gluhoslijepa djeca ne idu u posebne škole nego da se uz prevoditelje znakovnog jezika školuju s čujućim vršnjacima, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavilo je rješenje obrazovanja gluhe i gluhoslijepe djece u sklopu cjelovite kurikulske reforme. Akcijom „I ja hoću čuti igru“ Dodir traži da se gluhoslijepoj, gluhoj i nagluhoj djeci osiguraju iste obrazovne mogućnosti kakve imaju njihovi čujući vršnjaci.