Ema Pavlović i Matea Uranjek, studentice Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, u projektu „I ja hoću čuti igru“ stječu vrijedno iskustvo iz odnosa s javnošću.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću svake godine dvjema udrugama uz budžet od dvadeset i pet tisuća kuna osiguravaju i besplatnu potporu komunikacijskih stručnjaka i studenata odnosa s javnošću.

Komunikacijski dio projekta „I ja hoću čuti igru“ Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir vode Krešimira Rendulić i Nikolina Marović iz agencije Prorsus komunikacije, a studentice Ema Pavlović i Matea Uranjek uključene su u operativni dio posla. Pišu pozive novinarima i objave za medije, ažuriraju adreme, rade analize objava u medijima, pomažu u organizaciji događaja itd.

„Sudjelujući u ovom projektu studenti dobivaju mnogo više od praktičnih vještina odnosa s javnošću. Grade osjećaj društvene odgovornosti i izbliza upoznaju specifične potrebe gluhih i gluhoslijepih kao osoba s invaliditetom, ali i pripadnika kulturo-jezične manjine. Cijeli je projekt i izazov s komunikacijske strane jer nam je za uspješnu komunikaciju s gluhim i gluhoslijepim osobama izuzetno važan prevoditelj znakovnog jezika“, kazala je Krešimira Rendulić, direktorica Prorsus komunikacija.

Ema Pavlović i Matea Uranjek prošli su tjedan imale pune ruke posla s organizacijom okruglog stola „Inkluzivno obrazovanje – škola za sve“. Na tom su okruglom stolu stručnjaci savjetovali da gluha i gluhoslijepa djeca ne idu u posebne škole nego da se uz prevoditelje znakovnog jezika školuju s čujućim vršnjacima, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavilo je rješenje obrazovanja gluhe i gluhoslijepe djece u sklopu cjelovite kurikulske reforme. Akcijom „I ja hoću čuti igru“ Dodir traži da se gluhoslijepoj, gluhoj i nagluhoj djeci osiguraju iste obrazovne mogućnosti kakve imaju njihovi čujući vršnjaci.

Podijeli objavu
Prethodni članakPR/Mediji clipping – pregled tjednih događanja 27. 10. 2017.
Sljedeći članakKrešimir Macan i stručnjaci iz regije na Focusu – prvoj konferenciji o komunikaciji u javnoj upravi
PRglas je portal o odnosima s javnošću i ostalim fragmentima integrirane marketinške komunikacije kojeg stvaraju stručnjaci za odnose s javnošću, novinari, kao i studenti koji se žele baviti ovim poslom vođeni idejom da nas sinergija spaja i pokreće. Cilj nam je prikupiti što više informacija potrebnih za kvalitetno komuniciranje s javnošću te promicati dobar glas o raznim kampanjama, događanjima i projektima, upozoravati na greške i loše poteze. Da bismo skratili vrijeme traženja, pružamo vam sve informacije na jednom mjestu i alate komunikacije online i offline vrste medija. Namijenjen je svima koje zanima neki od tih dijelova: stručnjacima za odnose s javnošću, poduzećima, studentima i svima koji žele naučiti nešto više o toj temi.