Sutra je Svjetski dan hodanja, družite se na otvorenom i doznajte novosti o zdravlju

Svjetski dan hodanja obilježit će se sutra u Zagrebu, Rijeci, Čakovcu, Slatini Slavonskom Brodu, Požegi i Zlataru, a u povodu čega će se održati javnozdravstvene akcije „Hodanjem do zdravlja“ i „Volonteri u parku“.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom zdravlja pokrenuo je akciju u sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo”, aželja je potaknuti sve građane, prije svega one koji posljednjih godina nisu našli vremena za tjelesnu aktivnost, da se pridruže u hodanju, igrama i ostalim aktivnostima na otvorenom i na taj način učine veliki korak prema unapređenju vlastitog zdravlja.

Akciju u Zagrebu podržava gradonačelnik Milan Bandić, Janica Kostelić, pomoćnica ministra Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, stolnotenisač Zoran Primorac, košarkaš Andrija Žižić, TV voditeljica i fitness trenerica Renata Sopek, komičarka i televizijska voditeljica Andrea Andrassy, pjevač Filip Dizdar te brojne druge osobe iz sportskog i javnog života.

U Gradu Zagrebu akcija će se održati na ŠRC Jarun u trajanju od do 13 sati (start/cilj iza pizzerie Dalmatino). Planirane aktivnosti koje će se provoditi uz stručno vodstvo su:

–          Hodanje: jedan krug oko Jaruna

–          Motoričke igre za djecu vrtićke i školske dobi

–          Edukativne igre za djecu vrtićke i školske dobi

–          Antropometrijska mjerenja

–          Savjetovanje vezano uz tjelesnu aktivnost i pravilnu prehranu