Društvo Srbije za odnose s javnošću (DSOJ) organizira 7. i 8. studenog 2014. u Zvezdara Teatru u Beogradu, šestu međunarodnu konferenciju pod nazivomKomunikacija na (s)ceni”. Cilj ovogodišnje konferencije PRilika je da ponudi odgovore na goruća pitanja iz struke, kako se uspješno suočiti s promjenama i ići u korak s trendovima.

Na ovogodišnjoj konferenciji, DSOJ će ugostiti renomirane predavače iz Europe, Srbije i regije, a između ostalih i tri vodeća međunarodna komunikacijska stručnjaka – Jeremya Galbraitha, Paula Holmesa i Donalda Stila.

Jeremy Galbraith je generalni direktor kompanije Burson-Marsteler za područje Europe, Bliskog istoka i Afrike, globalni direktor za strateško komuniciranje i član Burson-Marstelerovog globalnog tima lidera. Pridružio se Burson-Marsteler kompaniji 1995. godine, kad je bio na čelu UK Public Affairs Practice, a potom je od 2000. do 2007. bio direktor Burson-Marsteler u Briselu. Prije toga bio je zamjenik generalnog direktora vodeće firme za politički konzalting – Westminster i direktor sestrinske kompanije u Briselu. Godine 2012. dobija nagradu SABRE za izuzetno individualno dostignuće, nakon čega ga 2014. godine Sunday Times i Debrett’s imenuju za jednog od 500 najutjecajnijih ljudi u Velikoj Britaniji. Na konferenciji PRilika 2014 govorit će na temu “10 globalnih komunikacijskih trendova”.

Paul Holmes je više od 20 godina pisao tekstove na temu odnosa s javnošću u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama, a trenutno radi kao izvršni direktor The Holmes Group i urednik The Holmes Report. Kao urednik, Holms piše tjedni newsletter koji čita više od pet tisuća profesionalaca iz područja odnosa s javnošću u više od 40 zemalja. Holmes je, također, predsjednik žirija SABRE nagrade, najvećeg svjetskog natjecanja, na kojem se dodjeljuju priznanja za uspjeh u području odnosa s javnošću. Na konferenciji PRilika 2014 govorit će na na temu “Budućnost je naša – pobijedili ili izgubili”.

Drugi dan konferencije obilježit će radionica Donalda Stila na temu “Krizna komunikacija u eri društvenih medija“. Donald Stil je stručnjak za reputaciju, krize i upravljanje promjenama. Bio je 11 godina glavni savjetnik za komunikacije kompanije BBC sa sjedištem u Londonu, a trenutno radi kao konzultant velikog broja klijenata u Europi, na Balkanu, Bliskom Istoku i azijsko-pacifičkoj regiji. Tokom svoje karijere na BBC-u bavio se nekim od najvećih medijskih priča u posljednjem desetljeću, od ubojstva britanske najpopularnije TV voditeljice Jill Dando, terorističko – bombaškog napada na TV centar BBC-a u Londonu, do otmica novinara i urednika, političkih i diplomatskih pitanja. Stil je i direktor Johnston Associates, specijalizirane PR agencije za pružanje usluga avio kompanijama sa sjedištem u London Heathrow.

Pored njih, na PRilici sudionici će moći čuti i neke od uspješnih regionalnih i domaćih stručnjaka u području komunikacija poput Damira Juga, dekana Edward Bernays škole za komunikacijski menadžment i člana Upravnog odbora hrvatske agencije Millenium promocija i Miše Lukića, predsjednika Upravnog odbora Publicis Group Serbia.

Na ovogodišnjoj konferenciji, pod nazivom “Komunikacija na (s)ceni“, predviđeno je da se održe i studije slučaja kompanija NIS, Philip Morris i IKEA, kao i dvije panel diskusije i prezentacija rezultata istraživanja European Communications Monitor 2014 za Srbiju.

Više informacija o konferenciji i predavačima pronađite na stranici DSOJ.

ZA-FB-21