Studenti Bernaysa posjetili su Ured predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović na Pantovčaku u organizaciji Studentskog zbora Bernaysa.

Posjetu su prisustvovali Ivana Crnić, glasnogovornica predsjednice Republike i prva osoba Službe za odnose s javnošću, Luka Đurić, predsjedničin savjetnik za nove medije i društvene mreže, i Tina Tödtling, voditeljica Službe za protokol u predsjedničinom kabinetu.

Posjetom Uredu predsjednice Bernaysovi studenti naučili su kako funkcioniraju odnosi s javnošću država i suradnja s medijima te doznali male „tajne“ rješavanja kriznih situacija.

 

U uvodnom predavanju gđa Crnić je studentima Bernaysa predstavila rad, djelovanje i funkcije Službe za odnose s javnošću Ureda predsjednice RH, kao i svih zaposlenih dužnosnika. U prezentaciji im je otkrila kako državni odnosi s javnošću funkcioniraju iza zavjese, kako surađuju s medijima i pojedinim novinarima te im otkrila male „tajne“ rješavanja kriznih situacija. Glasnogovornica Ivana Crnić je odmah napomenula kako se bavi većinski offline komunikacijom te prepustila riječ Luki Đuriću, savjetniku za nove medije i društvene mreže, koji je istaknuo kako se političari još pomalo traže u komunikaciji na društvenim mrežama.

Predsjedničin savjetnik za nove medije i društvene mreže predstavio je rad društvenih mreža i medija Predsjednice te studente Bernaysa uputio u novi način političkog komuniciranja na javnim platformama poput Facebooka, Instagrama i Twittera. Također, Bernaysovcima je pokazao kako rješavati svakodnevne izazove koji ih očekuju u svijetu društvenih medija. Voditeljica protokola Ureda predsjednice gđa Tödtling ukratko je predstavila način i vidokrug rada Službe za protokol. Pritom je Bernaysovcima dala kratke upute za organizaciju protokolarnih događanja, poput posjeta državnih službenika i,  primjerice, primanja vjerodajnica. Nakon odgovaranja na pitanja Bernaysovci su prošli kroz prostorije glavne zgrade i čuli više o povijesti cjelovitog kompleksa te zanimljivosti i protokolarne obveze dužnosnika pri diplomatskim posjetima.

Podijeli objavu
Prethodni članakOdržan 47. sastanak EPRA-e u Luxembourgu
Sljedeći članakZa povjerenika za informiranje samo jedna kandidatura, Anamarija Musa vraća se na Pravni fakultet
Ivan Biošić
Dopisnik Ivan Biošić - Student je preddiplomskog studija Komunikacijski menadžment na Edward Bernays Visokoj školi za komunikacijski menadžment, gdje ujedno i obnaša dužnost voditelja Društvenog i kulturnog odbora Studentskog zbora. Od 2017. izabran za voditelja Studentske sekcije Hrvatske udruge za odnose s javnošću. Stručnu praksu odradio u Uredu glasnogovornice Hrvatskog Crvenog križa, gdje je sakupljao raznolika iskustva u korporativnim komunikacijama, neprofitnim odnosima s javnošću, internoj komunikaciji i vođenju društvenih mreža, u Jutarnjem listu u rubrici politike gdje je pobliže upoznao pisanje u novinarstvu, drugu stranu odnosa s medijima i druge razne novinarske tehnike. Radio je poslove asistenta u odnosima s javnošću i komunikacijama na nekoliko projekata i konferencija, i objavio jedan znanstveni rad u području kriznog komuniciranja koji je predavao na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji. Član u Public Relations and Communications Association (PRCA). Također, ima pravo korištenja kratice MPRCA kojom se označava predanost industrijskim standardima i najboljoj praksi. Redovito pristustvuje seminarima i konferencijama u području odnosa s javnošću, komunikacija, marketinga, međunarodnih odnosa i diplomacije, politike, ljudskih resursa te ostalih srodnih polja znanosti.