Prvi od osam nastavaka gledatelji će moći pogledati na Prvome programu HTV-a te s pomoću multimedijske usluge HRTi 17. siječnja 2017. u 20.00

ekipa-hrvatskih-velikana

Uoči skorašnjega početka emitiranja nove povijesno-dokumentarno-zabavne serije Hrvatski velikani autora Roberta Knjaza na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), u dvorani Müller zagrebačkoga kina Europa održana je projekcija za novinare prvoga nastavka o banu Josipu Jelačiću. Serija Hrvatski velikani sastoji se od osam nastavaka u trajanju od 55 minuta u kojima će se predstaviti važnije hrvatske povijesne osobe poput bana Josipa Jelačića, Nikole Šubića Zrinskoga, Stjepana Radića, Nikole Tesle, Fausta Vrančića, Marina Držića, Ivana Mažuranića i Ivane Brlić Mažuranić te Vatroslava Lisinskoga i Ivana Zajca.

Gledatelji će u seriji dokumentarnih filmova saznati neke nove i možda manje poznate činjenice o našim velikanima. Primjerice, u nastavku o banu Jelačiću pratit ćemo njegov život od rođenja do smrti. „Saznat ćemo potankosti o privatnome životu bana Jelačića jer su se i kroz njegov život, osim vojnih uspjeha o kojima se dosta toga zna, provlačile ljubavi, tuge, boli, strasti i sve one stvari koje se događaju i običnome čovjeku. Naime, nebrojeno sam puta prošao kraj spomenika bana Jelačića, a nisam znao da je imao tragičan život ili da je, primjerice, nosio perike. Sve ćemo te velikane pokušati prikazati kao žive ljude, ali u malo zabavnijemu tonu, naravno poštujući povijesne činjenice“, kaže autor serije Robert Knjaz te dodaje kako je to serija o velikim ljudima koji su prije svega ipak samo ljudi.

Prvi nastavak posvećen banu Josipu Jelačiću gledatelji će imati prigodu pogledati u utorak 17. siječnja 2017. na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 20.00 te s pomoću multimedijske usluge HRTi. Redatelj je, scenarist i voditelj Hrvatskih velikana Robert Knjaz, a za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) seriju ostvaruje produkcijska kuća Sirovina i sinovi d.o.o.