Ako nešto hitno ne promijeni, aktualni saziv Hrvatskoga sabora bit će, među ostalim, upamćen i po osebujnoj, neprimjerenoj i nesadržajnoj komunikaciji.

Zbog toga je žiri 12. Grand PRixa Hrvatske udruge za odnose s javnošću pozvao saborske zastupnike da poštuju građane i komuniciraju bolje. Na svečanosti Grand PRixa njihova je komunikacija istaknuta kao najgora u Hrvatskoj prošle godine i ponijela je naziv „antikomunikacije“.

„U nedostatku kvalitetnijeg i prikladnijeg sadržaja, zastupnici svih političkih opcija posežu za neprimjerenom komunikacijom, ali i različitim performansima kojima je jedini cilj kratkoročno skretanje pozornosti na sebe i hvatanje djelića medijske pažnje. Među zastupnicima prevladava i evidentna želja za verbalnom dominacijom koja pojedincu brzo i jednostavno može donijeti satisfakciju, no istodobno dugoročno čini nepopravljivu štetu povjerenju u instituciju Hrvatskog sabora, političara te politike u cjelini“, kazala je Maja Gradišar Perotić, predsjednica žirija 12. Grand PRixa HUOJ-a.

Izrazila je nadu da mediji ove godine neće morati izvješćivati o neprimjerenu rječniku, svađama i prijetnjama upućenima sa saborske govornice i iz saborskih klupa.

Pogledajte čime su sabornici zaslužili jedinicu iz komunikacije!  [VIDEO] 
Podijeli objavu
Prethodni članakHUOJ: „Nisi sama – ideš s nama“ i „Ravnopravnost je bolja za sve“ osvojili nagradu Grand PRix HUOJ-a
Sljedeći članakSaznajte tko su finalisti natjecanja IdejaX!
HUOJ
HUOJ je strukovna udruga i okuplja djelatnike koji se bave poslovima vezanim za odnose s javnošću radi unapređenja struke kao i zaštite njihovih interesa kroz različite djelatnosti predviđene Statutom udruge. Udruga radi na obrazovanju i stručnom usavršavanju članova, organizira godišnje konferencije za odnose s javnošću, radionice i stručne rasprave i dodjeljuje godišnju strukovnu nagradu Grand PRix. HUOJ je 2007. pokrenuo stručnu biblioteku „PRint“ (PR international) u kojoj je dosad objavljeno 11 stručnih knjiga i priručnika - prijevoda eminentnih svjetskih i djela naših autora. Rad udruge organiziran je prema sekcijama (Sekcija za javni sektor i nevladine udruge, Sekcija za DOP, Sekcija za korporativne komunikacije, Studentska sekcija), radnim grupama (Radna grupa za digitalne komunikacije, Radna grupa za obrazovanje u OSJ HUOJ edu, Radna grupa za HUOJ certificiranje, Radna grupa za istraživanje stanja u struci) te lokalno po podružnicama HUOJ-a ( Dalmatinska podružnica, Dubrovačka podružnica, Primorsko-istarska podružnica, Podružnica središnje Hrvatske, Slavonska podružnica) Više možete pročitati na: huoj.hr.